13 hours ago
#69903 Quote
Bu yaxınlarda işdə çox yorucu bir dövr keçirdim. Layihənin təslim tarixi yaxınlaşırdı, müştərilər hər gün yeni tələblərlə gəlirdilər, menecerim isə dəstək əvəzinə daha çox təzyiq göstərirdi. Evə gələndə beynimdəki səs-küy heç cür sakitləşmirdi. Telefonda saatlarla cəmiyyət şəbəkələrində fırlanmaq da kömək etmirdi, əksinə, hər kəsin həyatını mənimki ilə müqayisə etdikcə özümü daha bərbad hiss edirdim.

Bir axşam, yəqin ki, saat gecə yarısından keçmişdi, köhnə bir dostum zəng etdi. Onunla uzun müddət danışmamışdıq. Söhbət əsnasında dedi ki, son vaxtlar bir az mərc oyunlarına maraq salıb və bu onun üçün əyləncəyə çevrilib. Etiraf edim ki, əvvəlcə bir az təəccübləndim. Çünki dostum həmişə maddi hesablamalarla yaşayan, risk etməyi sevməyən biri kimi tanınırdı. O isə güldü və dedi ki, məsələ pul deyil, məsələ prosesin özünün verdiyi həyəcandır. Sonra telefona baxmağımı və mostbet app giriş etməyi məsləhət gördü. Dedi ki, orada hər şey sadə və rahatdır, hətta mənim kimi təcrübəsiz biri belə çətinlik çəkməz.

Maraq məni məğlub etdi. Həmin gecə proqramı telefonuma yüklədim və sadəcə baxmaq üçün açdım. İlk dəfə idi ki, belə bir tətbiqə baxırdım. Dizayn çox sadə və anlaşıqlı idi. Hər şey bir neçə kliklə tapılırdı. O an düşündüm ki, niyə də yox? Kiçik bir məbləğlə başlayaram, heç olmasa nə olduğunu başa düşərəm. 10 manat yatırdım. Niyə 10 manat? Düzünü desəm, özüm də bilmirəm. Elə ilk baxışdan onun məntiqli bir rəqəm olduğunu hiss etdim.

İlk bir neçə dəqiqə sadəcə oyunları araşdırdım. Slotlar, stolüstü oyunlar, canlı dilerlər... Hər şey o qədər rəngarəng idi ki, diqqətimi yayındırdı. Sonra qərar verdim: sadə bir slot seçdim və spin etdim. İlk spinlərdə heç nə olmadı. Amma üçüncü və ya dördüncü spin idi, birdən ekran titrədi və bir neçə simvol düzüldü. Hesabımda bir az artım gördüm. Nə qədər idi? Cəmi 23 manat. Gülməli məbləğ, elə deyilmi? Amma o an içimi elə bir sevinc bürüdü ki, sanki milyon qazanmışdım. Bu, nə qızıl saatlar, nə də mükafat kimi idi. Bu, sadəcə idi... həyəcanlı və yeni idi.

Sonrakı yarım saat ərzində bir neçə dəfə də oynadım. Bəzən qazandım, bəzən itirdim. Amma diqqət etdim ki, itirdiklərimdə belə içimdə o qədər də böyük bir üzüntü yox idi. Çünki mən prosesin özündən zövq alırdım. Müştərilərin qışqırıqları, işin stressi, gecə yuxusuzluğu — bütün bu ağırlıq yavaş-yavaş arxada qalırdı. Mən ancaq ekrana baxırdım və bu anın içinə qərq olurdum. Axşam bitdikdə hesabımda 18 manat var idi. Yəni ümumilikdə 8 manat itirmişdim. Amma özümü elə hiss edirdim ki, guya qiymətli bir şey əldə etmişəm.

Əslində, mənə ən maraqlı gələn bu idi: mən bu tətbiqi işdən sonra, evdə, rahat bir mühitdə istifadə edirdim. Paltar dəyişirəm, çay hazırlayıram və ekranı açıram. Bəzən hətta yatmazdan əvvəl sadəcə bir neçə spin atıram və sonra yatıram. Bu, mənim üçün bir növ meditasiyaya çevrildi. Düşünürəm ki, hər kəs özünə bu cür kiçik qaçış yolları tapmalıdır. Təbii ki, mən böyük məbləğlər oynamağı məsləhət görmürəm. Amma günün stressindən uzaqlaşmaq üçün kiçik məbləğlərlə oynamaq — bu, həqiqətən, yaxşı bir üsuldur.

Sonra bir neçə gün ərzində dostuma zəng edib bu barədə danışdım. O güldü və dedi ki, məni tanıdığını bilirdi. Mən də ona təşəkkür etdim. Sonra dostum dedi ki, proqram daha da yaxşıdır, sadəcə bir dəfə diqqətlə baxmaq lazımdır. Mən isə cavab verdim ki, mən artıq hər şeyi öyrənmişəm. Amma yenə də onun təklifini qəbul etdim və gecə yatmazdan əvvəl mostbet app giriş etdim. Yenə həmin rahat hiss, yenə həmin sakitlik.

İndi bir neçə həftədir bu tətbiqdən istifadə edirəm. Həftədə üç-dörd dəfə, hər dəfə 20-30 dəqiqə. Mən rekord qazanclar barədə düşünmürəm. Düşünürəm ki, bu, mənim şəxsi vaxtımdır, özüm üçün ayırdığım kiçik bir küncdür. İşdəki stress yenə var, amma artıq onun öhdəsindən gəlməyin bir yolunu bilirəm.

Mənə görə, hər kəsin həyatında belə bir ""çıxış"" olmalıdır. İstər kitab oxumaq, istər idman, istərsə də bu cür əyləncə. Əsas məsələ, bunun sənə zərər verməməsi və səni idarə etməməsidir
0