1 week ago
#68667 Quote
Heç vaxt telefonuma bir proqram yükləyib bu qədər sevinəcəyimi düşünməzdim. Amma həyat elə sürprizlərlə doludur ki, ən sadə klik bəzən ən böyük dəyişikliyə səbəb olur.

Adım Aygün, 33 yaş. Gözələym? Yox, adımdı. Gülərüz, şən, bir az da tələskən bir qadınam. İki uşaq anasıyam. Böyük oğlum Kənan 12 yaşında, kiçik qızım Nərmin 7. Hər ikisi məktəbli. Özüm isə dövlət qurumunda katibə işləyirəm. Aylıq maaşım təxminən 550 manat. Ərim Rəşid də sürücüdür, birlikdə çətinliklə evi keçindiririk.

O hadisə baş verəndə mart ayı idi. Bahar gəlirdi, amma mənim üçün heç bir şey çiçəklənmirdi. Çünki həmin həftə nənəm vəfat etmişdi. Kənddə, Şəkidə. Yol pulu, təziyə, yemək – hər şey pul istəyirdi. Ərim deyirdi: “Aygün, ala bilərik, amma bu ay borc götürməli olacağıq.” Mən istəmirdim borc. O qədər borcumuz var idi ki, artıq yeni borc məni qorxudurdu.

Bir axşam uşaqlar yatandan sonra oturmuşdum televizora baxım. Əlimdə telefon, sosial mediada gəzirdim. Bir dostum status paylaşmışdı: “Beş dəqiqəlik əyləncə mənə yeni çanta aldırdı”. Şərhində isə yazılmışdı: “mostbet apk download apkpure ilə tapdım bu oyunu”. Mən o vaxt bunun nə demək olduğunu bilmirdim. Amma maraqlı idi. Çünki həmin dostum mənim kimi adi bir işçi qadındır, heç vaxt böyük pul xərcləyən biri deyil.

Dostuma yazdım: “Nə oynayırsan?” O dedi: “Bir proqram var, mobil telefon üçün. Çox asan. Yüklə, görəcəksən.” Mən də düşündüm: yükləyim, nə olacaq ki? Araşdırdım. mostbet apk download apkpure deyə axtarışa yazdım. Bir neçə saniyəyə tapdım. Faylı endirdim, quraşdırdım. Telefonum bir xəbərdarlıq etdi: “Naməlum mənbədən proqram quraşdırırsınız”. Amma dostuma güvənirdim. Dedim, bəli, davam et.

Quraşdırma bitdi. Proqramı açdım. Görünüşü çox sadə idi, qadınlar üçün xüsusi dizayn edilmiş kimi. Rənglər yumşaq, yazılar aydın. Bir az gəzdikdən sonra anladım ki, bura yalnız slotlar deyil, həm də canlı dilerlərlə oyunlar var. Mənim heç bir təcrübəm yox idi. Amma dostum demişdi: “Ən asan oyunlardan başla, məsələn, Aviator”. Aviator? Nə deməkdir? Mənə izah etdi: bir təyyarə uçur, sən mərc edirsən, təyyarə nə qədər uzağa uçsa, əmsal da bir o qədər böyüyür. Amma təyyarə uçuşdan əvvəl istənilən anda qəzaya uğraya bilər. Və sən dayanmağı bacarmalısan.

Dedim, mənim işim deyil. Amma yenə də 5 manat qoydum. Dostum dedi: “1 manat mərc et, görək”. Elə etdim. Təyyarə uçdu, əmsal artdı – 1.2, 1.5, 2.0, 3.0. Qorxdum, dayandım. 1 manat 3 manat oldu. 2 manat qazanc. Güldüm. Sadə idi. Yenə 1 manat, yenə dayandım 2.5-də, 2.5 manat qazandım. Üçüncü dəfə 1 manat qoydum, təyyarə uçdu, uçdu, gözlədim 5.0-a qədər, sonra dayandım. 5 manat qazandım. Ardıcıl üç dəfə qazandım. Düşündüm: bəlkə bu proqram həqiqətən işləyir?

Oynamağa davam etdim, amma bu dəfə 2 manat mərc etdim. Təyyarə 3.0-a çatdı, dayanmadım, 4.0, 5.0, 6.0 – dayanmadım, çünki hərislik məni tutmuşdu. Və birdən... partladı. Təyyarə qəzaya uğradı. 2 manatım getdi. Qaldı balansda 8 manat. Düşündüm: yox, mən axmaqam. Dayanmağı bilməliyəm.

Dostum yazdı: “Öyrəndinmi?” Dedim: “Bəli, dayanmağı”. O güldü.

Həmin gecə mən özümə bir qayda qoydum: hər oyunda maksimum 10 mərc, hər mərc maksimum 1 manat, və nə vaxt qazanc 10 manatdan çox olsa, yarısını çıxart. Qaydalarla oynamağa başladım. Bir həftə ərzində hər axşam uşaqlar yatandan sonra 10-15 dəqiqə Aviator oynadım. Bəzən qazanırdım, bəzən itirirdim. Amma həftənin sonunda balansım 95 manat göstərirdi. 95 manat! Mən cəmi 20 manat qoymuşdum ilk həftə.

mostbet apk download apkpure vasitəsilə yüklədiyim bu proqram mənə 95 manat qazandırmışdı. Amma əsas qazancım pul deyildi. Əsas qazancım o idi ki, mən özümü idarə etməyi öyrənmişdim. Təyyarə nə qədər uçsa da, mən dayanmaq üçün düyməni basırdım. Çünki bilirdim ki, həddən artıq hərislik hər şeyi məhv edər.

O 95 manatı necə xərclədiyimi soruşun? Nənəmin təziyəsinə gedəndə yolda xərclədiyim pulu onunla ödədim. Qalanı ilə də uşaqlara yaz paltarı aldım. Kənan idman ayaqqabısı istəyirdi, Nərmin isə çəhrayı köynək. Aldım. On
0